Tuesday, April 17, 2007

Çoook Çikolatalı Kek

Cook_Cikolatali_Kek

Nefis! Harika! Hımmm.. İnanılmazz...
Herşey sevgili eşimin "Aşkım sen brownie yapabilirmisin?" demesiyle başladı. Ve pek tabii benim "aaa tabii yaparım" demem ve gecenin 12 sinde çoktan uyumuş olan eşime kek yapmak için mutfağa girmem ile devam etti. Bu arada Salı günlerimin sürekli misafirlerinden canım arkadaşım Nur'da "kızım sen delirdin!" diyerek peşimde eriyen çikolatadan arta kalanları sıyırarak, arta kalan çikolata parçalarından ağzına atarak ve bir yandanda benim bulaşığımı yıkayarak söyleniyordu. Aslında burdaki diğer amaçlarımdan biride evlilik yıldönümümüz için hediyem olan Kitchen Aid'imi denemekti. Ve inanın bu mikser her kuruşuna değer :). Zaten tarifte mikserimle beraber hediye edilen Kay Halsey in Mikser Yemek Kitabından, yani mikser tariflerinide beraberinde getiriyor :P.

Malzemeler
  • 300 gr bitter çikolata (hem ülker bütün hemde damla çikolatayı birleştirdim)
  • 150 gr tereyağ
  • 200 gr pudra şekeri
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 75 gr un
  • 75 gr parçalanmış ceviz (tarifte fındık diyor ama ben cevizi tercih ederim :))
  • beyaz çikolata (üzerini süslemek için, tarifte içine 100 gr kadar ekleniyor :) ama okadarda çikolatalı olmasın canım :P)
Yapılışı
  1. Fırını 190 derecede önceden ısıtın. 23 cm'lik kek kalıbını yağlayın. Ben küçük kare borcam kullandım. Gayet kullanışlı.
  2. Çikolata ile tereyağını beraber benmari usulünde eritin. (Benmari Yöntemi:Bir sos tenceresine kaynar suyu koyun. Üzerine suya değmecek derinlikte başka bir metal kase koyun. Malzemeyi bunun içine koyun. Ocağın altını açın. Kaynar suyun buharıyla malzemenin erimesini sağlayın.)
  3. Şekeri yumurta ile yüksek hızda çırpın. Bir yandan çırparken erimiş çikolatayı ilave edin. Hepsi karışınca bir süre soğumaya bırakın.
  4. Soğuyan karışıma un, kabartma tozu ve cevizi ilave edin. Bir süre düşük hızda çırpın.
  5. Karışımın tamamını pişirme kabına alın 25-30 dakika süreyle, kek katılaşana kadar pişirin.
  6. Fırından çıkardıktan sonra bir süre soğumasını bekleyin. Servis yaparken üzerine beyaz çikolata rendeleyin. Bunun yanında en güzel bir fincan kahvedir bence ama siz arzunuza göre yanında dondurma ile de servis yapabilirsiniz..
Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment