Monday, April 2, 2007

Krep

KREP

Yapımı insana her zaman zor olduğunu hissettiren bir kahvaltılık krep. Belki de bana öyle geliyordu. Ama insan başına geçince aslında ne kadar yanıldığını anlıyor. Krepte en önemli kriter tavanızın yapışmaz olması :) Hafta sonu yaptığım krep daha öncekilere göre daha güzeldi sanırm giderek elim alışıyor :) Tarif "Remix I" kitabından;

Malzemeler;
  • 1 su bardağı un
  • bir tutam tuz
  • 2 yumurta
  • 1 + 1/4 su bardağı süt
  • 3 tatlı kaşığı erimiş tereyağ
Yapılışı;
  1. Un, yumurta ve biraz süt koyup hepsini çırpın
  2. Geri kalan süt, tereyağ ve tuzuda ekleyip yeniden karıştırın.
  3. Küçük boy teflon tavayı ısıtın
  4. Tarifte belirtmesede ben az miktar zeytin yağını tavada kızdırdım. Lezzete lezzet katmak lazım :)
  5. Karışımdan küçük kepçe ile bir kepçe alın ve tavaya dökün, yemek kaşığı ile 2-3 kaşık kadar yapıyor. Ve tavaya yayılmasını tavayı sağa sola oynatarak sağlayın.
  6. Krep tavadan kolay ayrıldığı anda hop diğer tarafını çevirin ve bir süre kızarmasını bekleyin. Her iki taraf için de 30 saniye gibi bir süre.
  7. Kalan karışımı aynı şekilde pişirmeye devam edin.
Küçük tava kullanmanız ve krepinizin ince olması tavada kolay hoplatarak çevirmenizi sağlıyor. Burda bir tahta spatulada kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment